初中英语 / 人教版(2024) / 七年级下册(2024) / 期中专区 / 编号:22680356

专题11 补全对话(原卷版+解析版)—人教版七年级英语下册期中复习专练

日期:2025-04-04 科目:初中英语 类型:试卷 来源:二一教育课件站
关键词:the,you,to,bus,we,like
预览图 0
中小学教育资源及组卷应用平台 专题11 补全对话 (一)(河北省张家口市宣化区2023-2024学年七年级下学期期中) 根据上下文提示,在横线上填入合适的句子补全对话。 A: Hello, Jack! 1 B: I’m watching Man And Nature with my cousin. A: Really 2 B: En…I think it’s interesting. I like all the animals. A: Oh. I like animals, too. 3 . OK B: Go to the zoo on the weekend Sounds good! 4 A: By bike. B: Oh, no, no! It’s a little far. A: 5 B: That sounds great! It’s really a good idea. When will we meet at the bus stop A: At nine o’clock. B: OK! See you at nine! A: See you then! 【参考答案】 What are you doing now How is it/What do you think of it/How do you like it Let’s go to the zoo this weekend/Let’s go to the zoo on the weekend How can we get to the zoo/How are we going there 5.How (What) about taking a bus/Why not take a bus/Shall we take a bus 【语篇解读】 本文是两人由谈论电视节目,再到相约去动物园的一段对话。 【详情解析】 1.根据“I’m watching Man And Nature with my cousin.”可知,是询问对方正在做什么。故填What are you doing now。 2.根据“En…I think it’s interesting.”可知,是询问对方对节目的看法。故填How is it/What do you think of it/How do you like it。 3.根据“Go to the zoo on the weekend ”可知,空处是建议一起去动物园。故填Let’s go to the zoo this weekend/Let’s go to the zoo on the weekend。 4.根据“By bike.”可知,空处询问交通方式。故填How can we get to the zoo/How are we going there。 5.根据“Oh, no, no! It’s a little far.”和“That sounds great!”可知,空处给出建议,且与交通方式相关。故填How (What) about taking a bus/Why not take a bus/Shall we take a bus。 (二)(河南省洛阳市洛龙区2023-2024学年七年级下学期期中) 根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯,完整。 A: Hi, Jack. Let’s go to the New World Zoo tomorrow. B: 6 . I like animals. A: What animals do you like B: I like tigers. A: They are so scary. 7 B: Because they’re cute and beautiful. A: I like elephants because they are smart. Oh, there is a new elephant in the zoo. And it can play soccer! B: Wow, I really want to see it play soccer. By the way, 8 A: We can take the bus there. B: 9 A: The No.11 bus. The bus stop is just near my home. B: OK. See you at 8: 00 tomorrow morning at your home. A: 10 . 【参考答案】 6.That sounds good 7.Why do you like them 8.How can we get to the zoo 9.Which bus can we take 10.See you 【语篇解读】 本文一段相约去动物园的对话。 【详情解析】 6.根据“Let’s go to the New World Zoo tomorrow.”和“I like animals.”可知,对方邀请他去动物园,他喜欢动物,因此认为对方的提议不错,故填That sounds good。 7.根据“Because they’re cute and beautiful.”可知,此处询问为什么喜欢它们,故填Why do you like them。 8.根据“We can take the bus there.”可知,此处询问如何去动物园。故填How can we get to the zoo。 9.根据“The No.11 bus.”可知,此处询问乘坐哪路公交车,故填Which bus can we take。 10.根据“OK. See you at 8: 00 tomorrow morning at your home.”可知,此处表示再见,故填See you。 (三)(陕西省西安市莲湖区2023-2024学年七年级下学 ... ...

~~ 已预览到文档结尾了 ~~