中职教材解折与训练英语基础模块3 单元测试卷 一、词汇判断(每小题1分,) ( )1.装载,承载 A.lantern B.load C.large D.land ( )2.居民,住户 A.reach B.respect C.resident D.research ( )3.预期,盼望 A.expect B.expensive C.explore D.effort )4.迅速地 A.rapidly B.range C.rescue D.race ( )5.方便,便利 A.convenient B.company C.convenience D.count ( )6.交流,通信 A.childhood B.children C.country D.communication ( )7.成就,成绩 A.appear B.achievement C.ability D.arrive ()8.多产的 A.productive B.produce C.product D.partner ( )9.运输 A.train B.trustworthy C.trip D.transportation )10.冷却 A.center B.click C.cooling D.cold 二、选择填空(每小题2分,) ()l.The Longmen Grottoes(石窟)is one of wonders in the world. A.great B.the greater C.the greatest D.more greater )2.He will call me as soon as he Shanghai. A.arrive in B.arrive at C.arrives to D.arrives in )3.The teacher asked us so much noise. A.don't make B.not make C.not making D.not to make )4.She told me that the sun in the east. A.rise B.rises C.rose D.had risen ·22 Unit 2 Advanced Technology and Our Life ( )5.I will leave Beijing home next Sunday. A.for B.to C.off D.up ( )6. is A.See;believing B.Seeing;believing C.To see;believed D.Seen;believing ()7.It will take me three hours my homework tomorrow. A.to finish B.finishing C.finished D.finish ()8.The old man was tired walk any farther. A.too;to B.so;as C.very;to D.for;to ( )9.We can't find a better hotel A.live B.to live C.to live in D.live in ( )10.The little boy is lung cancer. A.suffer from B.suffered in C.suffer at D.suffering from 三、补充对话(每小题2分,) ()1.- -It's March 20th. A.What day is it today B.What's the date today C.What time is it D.What's the time ()2.-I will have a maths test tomorrow. A.Good luck B.Thank you C.Well done D.The same to you ()3.-Would you mind my using your pen Here you are. A.Yes,I'd love to B.Of course C.My pleasure D.Of course not ()4.-Excuse me.Is there a bookshop near here -Sorry,I don't know. A.Thank you all the same B.I'm sorry,too C.I shouldn't ask you D.Never mind ·23·答案与解析 四、阅读理解 第一部分知识点、考点归纳与训练 Passage 1 Unit 1 True Friends 1.B【解析】推理判断题。根据文章第一段可知, 【知识梳理】 作者不怎么爱千净,但是室友Kate非常有条理; 知识点1:重点词汇(从左到右,从上到下) Kate的每件物品都有自己的位置,但作者的东西 list;impression;friendship;dependable;institute; 总是乱放;Kate越来越整洁,作者越来越混乱。 reality;institution;self-confident;finance;compa- 由此可知,第一段通过展示两人的差异展开描 ny;symbol;seed;ability;cooperative;dorm(=dor- 写。故选B。 mitory);touching;injure;forgive 2.D【解析】细节理解题。根据文章第二段中的“I 【知识巩固】 heard her screaming,'Take your shoes away! 一、词汇判断 Why under my bed!”可知,Kate很生气是因为 1-5 BABCD 6-10 DBCAA 她看到作者的鞋子放在她的床下。故选D 二、填空 3.C【解析】推理判断题。根据文章第三段中的 1.in your opinion 2.in difficult times "her grandma was seriously ill...crawled under 3.share your sadness or happiness her covers,sobbing”可知,Kate的奶奶病 ... ...
~~ 已预览到文档结尾了 ~~