高中英语 / 高考专区 / 一轮复习 / 教材基础 / 编号:24671502

【高考突破方案】英语必修二U1训练手册-高考一轮总复习课件 译林版

日期:2025-12-13 科目:高中英语 类型:课件 来源:二一教育课件站
关键词:the,to,of,are,and,It
预览图 12
高中英语 高中英语
(课件网) Compulsory 2 Unit 1 Lights, camera, action! Ⅰ.阅读理解 A (2025·湖南长沙) Since the growth of online streaming services like Netflix, subtitling (加字幕) has become something of an art. Subtitles started out as an accessibility feature for deaf audiences, and to translate foreign language films into your own. Of course, it's not just deaf audiences that subtitles help. The translated subtitles of foreign films are great for learning languages, letting you read and hear how they're pronounced at the same time. Movie subtitles are written ahead of time, but subtitling for live TV has to be done in the moment as the person is speaking, so mistakes are likely to happen. But because subtitles can be everything, from monster squelches (扑哧声) to bombs exploding, it's a great way to learn many things, such as new adjectives. Subtitler Karli Witkowska explained how her choice of adjective created emotion for the audience. Karli belongs to a team of subtitlers who try to make their descriptions as close as possible to the sounds they hear. Karli bases her descriptions on the film's type. The sound effects needed for a thriller like Stranger Things—creaking (嘎吱作响) stairs and sudden screams—are very different from the sounds used in historical period dramas. This influences the adjective Karli chooses to describe a sound. For example, light hearted and cheerful music might be described as jaunty—full of energy and confidence. Another time, her team found exactly the right expression “gobsmacked silence”. In this scene, the characters are about to gasp—take in a short, sudden, and quick breath of air without speech or sound in the scene, you are able to tell people that atmosphere. “So when my colleague came up with that one, I definitely gave him a big thumb up,” she said. In fact, the phrase “gobsmacked silence” is so good that it goes viral (走红) and is being used in all kinds of situations. 1. What does the writer want to convey about subtitling in paragraph 2 A. It helps solve learning problems. B. It helps people to stay concentrated. C. It can be important and challenging. D. It improves ability of understanding. 2. Which emotion does “gobsmacked silence” possibly express A. Sad. B. Hopeful. C. Disappointed. D. Surprised. 3. What does Karli think of her teammate's work A. It needs improving. B. It's well done. C. It makes her speechless. D. It's very popular. 4. Which of the following statement will Karli possibly agree with A. Subtitling is difficult but fashionable. B. Subtitlers are often some strange people. C. Subtitlers are those who create new words. D. Subtitling involves translating sounds accurately. 答案及解析:本文是一篇说明文。文章讲述了随着Netflix等在线流媒体服务的发展,字幕已经成为一门艺术。 1. C 推理判断题。根据文章第二段中的“Subtitles started out as an accessibility feature…so mistakes are likely to happen. (字幕最初是作为聋哑观众的辅助功能,并将外 ... ...

~~ 已预览到文档结尾了 ~~