小学英语 / 期末专区 / 五年级下册 / 编号:22970835

(期末考点培优)专题21 阅读理解-判断-2024-2025学年五年级英语下学期期末复习专项湘少版(三起)(含答案解析)

日期:2025-12-13 科目:小学英语 类型:试卷 来源:二一教育课件站
关键词:is,to,the,my,father,with
预览图 5
小学英语 小学英语
中小学教育资源及组卷应用平台 中小学教育资源及组卷应用平台 2024-2025学年五年级英语下学期期末复习专项湘少版 (三起)(期末考点培优)专题21 阅读理解-判断 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读短文,判断句子正(T)误(F)。 My father is a writer. He is writing a new play about our family life. When he is working, he looks very serious. He doesn’t want to talk to us. After work, he looks kind. He helps me with my homework every day. He is kind to me. I love him very much. 1.My father is a singer. ( ) 2.My father is writing a new play about school life. ( ) 3.After work, my father looks kind. ( ) 4.My father helps me with my homework every day. ( ) 5.I don’t love my father. ( ) 阅读短文,判断正(T)误(F)。 Hello! My name is Linda. My birthday is in February. I have a birthday party with my friends every year. My sister’s birthday is on the 6th of October. When is my father’s birthday My father’s birthday is on the 25th of December. It’s also the Christmas. We often have a big dinner together. My mother’s birthday is on the 8th of March. It’s also the Women’ Day. We buy some flowers and chocolate for my Mum. Because she likes chocolate. My father will cook a delicious dinner. We are very happy. 6.My birthday is in February. ( ) 7.My father’s birthday is in March. ( ) 8.Christmas Day is on the 25th of December. ( ) 阅读短文,判断句子正(T)误(F)。 Today is Mother’s Day. Some of my classmates are going to help their mothers with the housework. Some classmates are going to buy some flowers for their mothers. I want to tell her that I love her very much. But as a boy, it is a bit difficult for me to show my heart. I think only girls can do that. My mother is very kind. She spends little money, but buys everything that I need for me. This time I must show my love. I am going to give her a card and write “I love you, Mother!” on it. I am going to put the card under her pillow (枕头). 9.Today is Mother’s Day. ( ) 10.I’m a boy. ( ) 11.I’m going to help my mum with the housework. ( ) 12.My mother is very kind. ( ) 13.I want to put the card under Mum’s pillow. ( ) 阅读短文,判断正(T)误(F)。 One day Tom tells his friends, “I’m going to have holidays in Beijing. But I can’t speak Chinese. So I’m going to have Chinese lessons there for a month.” Soon his holidays come and he goes to China happily. After he comes back, his friends ask him, “Do you have any trouble (困难) with your Chinese, Tom ” “No, I don’t,” answers Tom. “I have a great time!” 14.Tom lives in Beijing. ( ) 15.Tom has Chinese lessons for a month. ( ) 16.Tom goes to China very happily. ( ) 17.Tom has no trouble with his Chinese in China. ( ) 阅读短文,判断正(T)误(F)。 Last weekend, I went to Guiyang with my father. First we went to visit the Aquarium (海洋馆). It was really wonderful. Next we went to the Qianling Mountain park (黔灵山公园) and we took many pictures of the lovely animals. At noon, we had lunch at a big restaurant. In the afternoon, we went to ... ...

~~ 已预览到文档结尾了 ~~